Stabil csapatot épít a DVTK

Megosztás

Sajtótájékoztatót tartott Dr. Bajúsz Endre, a DVTK sportigazgatója, Kuznyecov Szergej a csapat vezetőedzője és Holdampf Gergő, a Diósgyőr csapatkapitánya.

Dr. Bajúsz Endre, aki nemrég elvégezte az MLSZ sportigazgatói kurzusát elmondta, hogy stabil csapatot építenek, méghozzá olyat amire lehet majd hosszútávon építkezni. Heten távoztak eddig a csapatból és hatan érkeztek, de lehet még mozgásra számítani ilyen téren, ugyanis az MLSZ szeptember 6-ig hosszabbította az átigazolási időszak végét. Kiemelte azt is, hogy a szerződtetett játékosoknál az volt az elsődleges szempont, hogy megfeleljenek a vezetőedző elvárásainak és azért vásároltak túlnyomórész külföldi játékosokat, mert nem szerettek volna több pénzért senkit sem kivásárolni futó szerződésből. Hozzátette, hogy hosszútávon ezen változtatni szeretne. A csapattal a stabil bennmaradásra törekszenek majd, ugyanis a 12 csapatból álló mezőnyben, 2-3 győzelem után a dobogót, 2-3 vereséget követően pedig a kiesést latolgatják majd a következő találkozót beharangozó újságcikkek.

Kuznyecov Szergej elmondta, hogy hosszú időn keresztül figyelték a játékosokat, mielőtt szerződtették volna őket, hogy biztosan illeszkedjenek a csapat játékstílusához. A DVTK egyéni edzésekkel kezdte a felkészülést, és hamarosan Ausztriába utazik edzőtáborba. A mérkőzésekre mindig A, B és C tervvel érkezik a vezetőedző és szituációtól függően alkalmazza majd őket. A csapat és a szurkolók is szeretik a jelenlegi domináns játékstílust, így ezt próbálják megtartani.

A DVTK csapatkapitánya elárulta, hogy már jó az öltözői hangulat a fáradt lábakat leszámítva, de ez az időszak arról szól, hogy erőt gyűjtenek a játékosok. Az új játékosokkal még össze kell szokniuk ahhoz, hogy a bajnoki nyitányra jó egységet alkossanak. Elmondása szerint, az edzőtábor kiváló alkalmat nyúlt arra, hogy a taktikai finomítások mellett erre is odafigyeljenek.

(A kiemelt kép forrása: dvtk.eu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Kapcsolódó cikkek